Bucovina Newport Magazin Romanesc

Bucovina Newport Magazin Romanesc Magazin românesc

Gogosari cu sos de rosii si muștar▪️15 gogoșari▪️600ml apa▪️300ml suc gros de rosii/bulion▪️100ml otet▪️150ml ulei de fl...
12/11/2024

Gogosari cu sos de rosii si muștar

▪️15 gogoșari
▪️600ml apa
▪️300ml suc gros de rosii/bulion
▪️100ml otet
▪️150ml ulei de floarea soarelui
▪️150g mustar clasic
▪️200g zahar
▪️1 lingura boabe piper
▪️1 lingura sare
▪️10 buc foi de dafin
⚫️Gogosarii se spala, se taite in 4, se elimina cotorul si semintele iar fiecare bucata se taie in fasii mai mici.
⚫️Am pus intr-o oala incapatoare toate ingredientele pentru sos si am amestecat bine. Nu va faceti griji daca ingredientele par sa nu se amestece bine, prin fierbere se vor omogeniza perfect. De asemenea, recomand sa folositi un suc de rosii concentrat sau bulion de buna calitate. Gustati sosul si potriviti-l d**a gustul vostru.
⚫️D**a ce sosul incepe sa fiarba se adauga o jumatate din cantitatea de gogosar si se lasa sa fiarba 15 min. Ideal ar fi ca gogosarii sa ramana putin crocanti. D**a 15 min sa scoate prima tura de gogosari si se adauga gogosarii ramasi. Se fierb si ei 15 min iar apoi se adauga si prima tura de gogosari. D**a ce dau împreună 2-3 clocote se dau la o parte de pe aragaz.
⚫️Se pun gogosarii in borcane curate. Eu am folosit 9 borcane de 400g. Daca sterilizati borcanele inainte, turnati gogosarii in borcanele fierbinti si nu mai este nevoie sa sterilizati ulterior prin fierbere. Eu am sterilizat borcanele d**a ce le-am umplut, prin fierbere timp de apx. 30 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba.
D**a ce se racesc sunt deja gata de consumat. Si sunt perfecti!!

Reteta de lebar moldovenescIngrediente:1 ficat de porc1 plaman de porc1 splina de porc1 bucata gusa de porcsarepiper mac...
10/11/2024

Reteta de lebar moldovenesc

Ingrediente:

1 ficat de porc
1 plaman de porc
1 splina de porc
1 bucata gusa de porc
sare
piper macinat
piper boabe
3 foi dafin
ienibahar boabe
intestine de porc groase
Mod de preparare: se curata foarte bine maruntaiele.Se pun la fiert, impreuna cu slanina, in apa in care se adauga piper boabe, ienibahar si foi de dafin. Cand carnea este fiarta, se scoate si se trece prin masina de tocat. Se condimenteaza cu sare si piper macinat, d**a gust. Se amesteca, adaugandu-se supa de carne, putin cate putin. Se ataseaza palnia de carnati la masina de tocat si se umple, usor, intestinul de porc. Compozitia nu se indeasa prea tare; altfel, exista riscul sa pocneasca la fiert. Lebarul se fierbe in zeama de carne ramasa, timp de aproximativ o ora, apoi se scoate si se lasa la racit, presandu-se cu o greutate. Se poate servi incepand cu a doua zi.

Rețetă de caltaboș Ingrediente:1 kg carne tocata de porc3 cepe500 g ficat si splina de porc150 g orez pentru sarmale1 mo...
08/11/2024

Rețetă de caltaboș

Ingrediente:

1 kg
carne tocata
de porc
3 cepe
500 g ficat si splina de porc
150 g orez pentru sarmale
1 morcov
1 radacina patrunjel sau pastarnac
intestine groase de porc
sare
piper
ardei iute
ienibahar
coriandru boabe
frunze de dafin
cimbru
Mod de preparare: maruntaiele se spala bine si se fierb in apa cu sare, foi de dafin, piper boabe si ienibahar. Cand sunt bine fierte, se scot, se lasa la racit, apoi se toaca marunt. Se curata ceapa si se toaca, apoi se caleste usor, in 3 linguri de ulei, pana cand se inmoaie. Se adauga orezul si 150 ml de apa si se fierbe pana cand orezul e usor umflat, iar apa s-a absorbit. Se amesteca organele tocate impreuna cu orezul cu ceapa si carnea tocata de porc. Se condimenteaza d**a gust, cu sare, piper si cimbru. Se umple intestinul gros de porc cu aceasta compozitie, se leaga cele doua capete si se inteapa cu o scobitoare, din loc in loc, pentru a nu se desface la fiert. Se fierbe cam o ora, in apa in care se adauga radacinoasele, ienibaharul si coriandrul. Se inteapa din cand in cand, pentru a nu pocni. D**a ce a fiert, se scoate si se lasa la racit. Se poate consuma ca atare sau taiat felii si prajit - este la fel de gustos.

Am primit marfă proaspătă!NP20 1LX        119 commercial street
06/11/2024

Am primit marfă proaspătă!

NP20 1LX 119 commercial street

Rețetă tradițională de sângereteIngredienteÎn rețeta originală, sângeretele are ca ingrediente principale carnea și sâng...
04/11/2024

Rețetă tradițională de sângerete

Ingrediente
În rețeta originală, sângeretele are ca ingrediente principale carnea și sângele de porc. Ai nevoie de:
- 2 litri de sânge proaspăt de porc;
- 2 kilograme de carne de porc grasă (cu tot cu șorici);
- 600 de grame de șorici;
- 3 căni de orez;
- un kilogram de ceapă albă;
- 4 linguri de untură;
- 5 foi de dafin;
- intestine;
- sare;
- piper;
- 1 linguriță de ienibahar;
- 2 lingurițe maghiran;
- cimbru.

Într-un vas se pune sângele și se adaugă două linguri de sare și se amestecă bine. Se fierbe carnea, șoriciul și slănina, împreună cu foile de dafin. Fierbe timp de două ore, apoi scoate carnea să se răcească. Lasă zeama în vas, pentru că o vei folosi mai târziu.

Într-o cratiță topește untura și călește orezul, apoi fierbe-l în supă de pui sau apă. Scoate orezul după 10 minute de fiert și apoi lasă-l să se răcească într-un recipient acoperit. Curăță ceapa, tai-o mărunt și adaug-o în tigaie.

Slănina de porc se taie în cubulețe, iar carnea și șoriciul se dau prin mașina de tocat. Amestecă ceapa călită cu orezul, apoi adaugă carnea tocată și sângele și amestecă până se omogenizează. Presară praful de ienibahar, măghiranul, cimbrul, sarea și piperul.

Se umplu intestinele cu compoziția rezultată și se leagă la capăt cu ață groasă. Este important să nu îi îndeși prea tare, deoarece se vor umfla și pot exploda. Se pune la fiert, într-o oală mare, în zeama în care a fiert carnea, cam 40 minute.
Sângeretele este gata atunci când se ridică la suprafață. Sângeretele tradițional se afumă, pentru o savoare autentică. Se servește ca atare, tăiat în bucăți mai groase, pe pâine prăjită. Îl poți servi și prăjit în tigaie, cu cartofi și murături.

Poftă bună!

Toba de casa  tradiționalăIngrediente:2 picioare de porc2 urechi de porc2 rinichi de porc1 inima de porc1 limba de porc5...
03/11/2024

Toba de casa tradițională

Ingrediente:

2 picioare de porc
2 urechi de porc
2 rinichi de porc
1 inima de porc
1 limba de porc
500 g ficat
2 bucati de splina
500 g burta sau
rasol de porc
300 g mu**hi sau carne macra
stomacul de porc
1 radacina telina
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 morcov
sare, piper boabe
foi de dafin
usturoi

Mod de preparare: toate bucatile de carne de porc se spala in mai multe ape si se curata perfect. Se presara cu sare mare si se lasa la rece, pana a doua zi. Stomacul de porc se curata bine cu apa rece si calda, apoi se lasa in apa rece cu otet si felii de lamaie, pentru a se elimina orice fel de miros specific. Se tine la rece, pana a doua zi.

In urmatoarea zi, urechile, picioarele, rasolul si carnea macra de porc se pun la fiert, in apa cu sare. Separat, se fierb rinichii, splina, ficatul si inima. Limba de porc se opareste separat, timp de 20 de minute, apoi se curata foarte bine de orice impuritati si se adauga la fiert, in oala cu urechile si picioarele de porc. Se lasa cele doua oale la fiert, la foc mic, curatandu-se bine spuma de deasupra, atunci cand este necesar. Se adauga boabele de piper, foile de dafin. Se lasa totul la fiert, pana cand carnea se desprinde de pe oase, iar organele sunt fierte bine. Se scot si se lasa la racit.

Cand toate ingredientele sunt reci, se taie in cuburi potrivite si se amesteca, folosind condimentele preferate (sare, piper, boia de ardei iute). Se umple stomacul cu aceasta compozitie si se coase capatul prin care a fost umplut, apoi se inteapa usor cu o scobitoare, pentru a nu se desface in timpul fierberii. Zeama in care a fiert carnea se potriveste de sare, apoi se adauga usturoiul pisat si stomacul umplut. Se completeaza cu apa cat sa fie toba acoperita in intregime.

Se fierbe la foc mic, timp de o ora. Daca este nevoie, toba se mai inteapa din loc in loc, pentru a nu pocni. D**a acest timp, se scoate si se lasa pe un tocator de lemn, se acopera cu o tava si se preseaza cu greutati, pentru ca toba sa prinda forma specifica. Se lasa la racit pana a doua zi.

Rețetă Poale-n Brâu Moldovenești:IngredienteAluatul500 g faina  2 linguri ulei  4 galbenusuri100 g smantana20 g drojdie3...
01/11/2024

Rețetă Poale-n Brâu Moldovenești:

Ingrediente

Aluatul
500 g faina
2 linguri ulei
4 galbenusuri
100 g smantana
20 g drojdie
300 ml lapte
jumatate de lingurita de sare
100 g zahar
Umplutura
500 g branza de vaci sau branza sarata, de oaie, framantata
2-3 oua
2 linguri vanilie
coaja de lamaie
coaja de portocale
50 g stafide
putina sare
zahar d**a gust

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina atat cat sa acoperim drijdia. Lasam la loc caldut sa creasca.

Galbenusurile le frecam spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam maiaua cu drojdie si faina. Framantam in jur de 20 de minute si adaugam si uleiul. Mai framantam cinci minute si apoi acoperim si lasam la crescut o ora la loc caldut.

Intindem foaia nu foarte subtire si facem placintele . Punem compozitia de branza si adunam marginile suprapunandu-le unele peste altele.

Unele gospodine din Moldova le aduna ca pe saculeti si le unesc apoi in partea de sus.

Compozitia de branza:

Se amesteca bine branza pentru umplutura cu zaharul coaja de citrice, aromele si stafidele.

Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt se dau la cuptor 30-35 de minute la foc potrivit .

Produse tradiționale!
31/10/2024

Produse tradiționale!

Rețetă pârjoale moldoveneștiIngrediente:500g carne tocata amestec porc-vita sau doar porc (Tradițional)1 ceapa medie2 ca...
31/10/2024

Rețetă pârjoale moldovenești

Ingrediente:

500g carne tocata amestec porc-vita sau doar porc (Tradițional)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
50g cartof crud
2 felii de paine
2 oua medii
sare
piper
marar
patrunjel
150 g pesmet
3 linguri faina
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Taiem coaja la feliile de paine si le inmuiem in apa aproximativ 10 minute.

Ceapa, usturoiul si cartoful le dam prin razatoarea cu gauri mici si le adaugam la carnea tocata. Adaugam si mararul, patrunjelul tocate marunt, painea stoarsa bine de lapte, sare , piper si amestecam bine.
Acoperim vasul cu o folie si il bagam la rece cel puțin o oră.

Amestecam pesmetul cu faina.
Formam cu mana uda chiftele mai lunguiete, de aproximativ 1,5cm grosime. Nu stiu sa va scriu cat de mari, Laura a scris 50-60de grame , eu le-am facut la ochi cam cat sa incapa in palma.

Intr-o tigaie incingem ulei cam de un deget. Nu trebuie sa prajim parjoalele in baie de ulei ca si chiftelele clasice.

Punem parjoalele la prajit in ulei, inainte de asta le mai alungim putin pentru ca se strang la prajit.
Le prăjim la foc potrivit cam 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc usor, apoi le scoatem pe un servet absorbant sa se scurga surplusul de ulei.
Cu piure de cartofi și murături sunt demențiale.

Poftă bună!

Rețetă chișcă BucovineanăIngrediente:-    1 kg carne porc macră-    2-3 cepe potrivite ca mărime-    300 grame orez-    ...
30/10/2024

Rețetă chișcă Bucovineană

Ingrediente:
- 1 kg carne porc macră
- 2-3 cepe potrivite ca mărime
- 300 grame orez
- Condiment: sare, piper, cimbru, coriandru, foi dafin, ardei iute
- 4 metri de maţe groase

Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie cubuleţe şi se pune la călit într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, apoi se adaugă orezul spălat bine. Se stinge cu supă sau apă clocotită, se adaugă sare şi piper după gust, apoi se acoperă vasul pentru a se umfla orezul. Acesta nu trebuie lăsat foarte mult, ci atât cât să fie pe jumătate pătruns.

Carnea de porc se toacă prin maşină. Se poate adăuga şi aproximativ 200 gr de ficat de porc pentru cei care apreciază gustul (acesta trebuie fiert înainte pentru a putea fi tocat). Se adaugă orezul rece şi se condimentează după gust (sare, piper, ardei iute tocat mărunt, cimbru, coriandru). Compoziţia amestecată bine se pune în intestine şi după aceea se leagă la capete. Se pun la fiert în apă rece şi în timp ce dau în clocot trebuie înţepaţi cu un ac pentru a nu crăpa. Se lasă pe foc aproximativ 30 de minute. Apoi se scot într-o tavă în care am turnat puţin ulei sau am uns-o cu untură, se adaugă apă şi se dă la cuptor să se pătrundă bine şi să se rumenească.

Poftă bună!

Am primit produse proaspete românești!
29/10/2024

Am primit produse proaspete românești!

Gulaș Unguresc de vită cu cartofiIngrediente: 600-700 g pulpă de vită 50 g ulei 2-3 cepe 1 ardei gras roşu 1 ardei gras ...
29/10/2024

Gulaș Unguresc de vită cu cartofi

Ingrediente:

600-700 g pulpă de vită
50 g ulei
2-3 cepe
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde, galben
1-2 ardei iuţi
1 lingura pastă de tomate
200 ml vin
300 g roşii decojite în suc de roşii
300 g cartofi
boia de ardei iute
sare
piper
verdeaţă

1. Pentru început, pregătim carnea. Carnea de vită pentru gulaș se spală, se taie cubuleţe mici şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi ardeiul iute fin tocat. Se stinge cu apă şi se lasă la fiert, totul înăbuşit, pentru aproximativ un sfert de oră.

2. După un sfert de oră, peste carnea de vită se adaugă vinul, se spumează şi se fierbe în continuare, până când carnea este bine pătrunsă. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi cubuleţe, ardeii tăiaţi felii, puţină sare şi apă cât să acopere legumele. Rețeta de gulaș de vită cu cartofi se fierbe până se înmoaie cartofii şi după se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii şi pasta de tomate. Totul se amestecă uşor şi se condimentează după gust cu sare, piper şi boia de ardei.

Rețeta de gulaș cu vită de cartofi este aproape gata. Mai este nevoie să o lași la foc mic până când vei vedea că sosul a scăzut și se leagă puțin preparatul. Când gulașul obține forma pe care ți-o dorești, se oprește focul și deasupra se presară verdeață tocată mărunt.

Poftă bună!

Rețetă de cighiri MoldoveneștiIngredienteMăruntaie de porc:1 kg de ficat1 kg plămâni, inimăPrapur500g carne de porc cu g...
28/10/2024

Rețetă de cighiri Moldovenești

Ingrediente
Măruntaie de porc:
1 kg de ficat
1 kg plămâni, inimă
Prapur
500g carne de porc cu grăsime
5 ouă
Făină
Sare, piper negru, boia de ardei roșu după gust
3 cepe, usturoi după gust

Mod de preparare
Spălăm măruntaiele de mai multe ori, de fiecare dată schimbând apa. Apoi, le lăsăm în apă rece pentru câteva minute ca sângele din ele să se scurgă. În cazul în care pe măruntaie sunt pete, este recomandat să le tăiem.
După ce le-am spălat, punem măruntaiele și o bucată de carne cu grăsime la fiert în apa deja clocotită, într-un vas mare, pentru o oră.
Cât timp fierb măruntaiele, călim ceapa 20 de minute la foc încet, în slănină. Punem și usturoi. După caz, putem adăuga un pic de ulei. Consistența produsului trebuie să fie groasă și lipicioasă.

După ce au fiert, tăiem măruntaiele cuburi mici și le punem într-un vas unde adăugăm ceapa călită, ouăle, piperul negru, boiaua de ardei roșu și făina. Toate ingredientele le amestecăm până conținutul devine omogen.
Prapurul îl rupem în bucăți mai mici. Îl întindem în palmă și adăugăm conținutul din măruntaie. Îl învelim cu colțurile prapurului, îl modelăm în palmă și îl punem în tava unsă cu ulei. Repetăm procedura până umplem tava cu cighiri. Punem tava în cuptor pentru jumătate de oră.

27/10/2024
Rețetă fasole cu costiță afumată:Ingrediente:400 g fasole boabe albă700 g costiţă de porc1 ceapă mare1 ardei gras roşu1 ...
27/10/2024

Rețetă fasole cu costiță afumată:

Ingrediente:

400 g fasole boabe albă
700 g costiţă de porc
1 ceapă mare
1 ardei gras roşu
1 morcov potrivit
2 linguri ulei
3 linguri pastă de roşii
1 crenguţă de cimbru
3-4 foi de dafin
sare
piper

Mod de preparare:

Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore,în apă rece,se strecoară şi se fierbe câteva minute,în două ape care se aruncă. În cea de-a treia apă,se adaugă crenguţa de cimbru şi se lasă să fiarbă pe jumătate, separat, se căleşte ceapa tocată mărunt, morcovul şi ardeiul tăiate cubuleţe sau date pe răzătoarea mare. Se adaugă costiţa de porc porţionată, puţină apă caldă şi se fierb împreună, până când carnea este bine pătrunsă.

Se toarnă legumele şi costiţa peste fasole,se adaugă pasta de roşii,se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să clocotească împreună câteva minute,pentru a se combina aromele. Porţiile de fasole cu costiţă de porc se servesc calde.

Borș de pește lipovenesc (ciorbă).În borșul de pește lipovenesc nu intra decât 4 legume: cartofi, ceapă, ardei gras, roș...
26/10/2024

Borș de pește lipovenesc (ciorbă).

În borșul de pește lipovenesc nu intra decât 4 legume: cartofi, ceapă, ardei gras, roșii. Pe langă acestea mai aveți nevoie de leuștean, sare, ulei și oțet. Dar partea cea mai importantă este peștele, cea mai bună ciorbă iese cu minim 4 feluri de pește.
Întâi puneți la foc ceaunul cu apa și legumele (legumele trebuie sa fie cam o treime din volumul de apă), lasați la fiert pana cand cartofii sunt aproape fierți. Dacă înainte de a le pune la fiert, coaceți puțin pe jar sau pe tablă roșiile și ardeiul și apoi le cojiți, veți obține un gust și mai intens.

Puneți sare și gustați, trebuie ca zeama să fie puțin mai sarată, peștele va mai trage din sare. Puneți peștele în ceaun si NU mai amestecați (se fărâmă peștele).
Eu am folosit: somn, crap, șalău și caras. Căpățânile le-am fiert separat și zeama am pus-o peste ciorbă.
În aproximativ 10 min peștele trebuie sa fie fiert (țineți focul din jar cât să fiarbă ușor apa în ceaun, nici să nu se oprească, nici să nu clocotească să rupă peștele în bucăți).
Când și peștele este fiert, puteți pune oțetul. Nu vă zgârciți, ciorba trebuie să aiba gust de acru, este o ciorbă și nu o supă. Puneți și câteva linguri de ulei.
Cand este gata, luați ceaunul de pe foc, aruncați o mână de leuștean (sau patrunjel, după gust) tăiat mărunt și acoperiți timp de 10 minute.

Poftă bună!

Ficatei trasi la tigaie cu ceapa si usturoi :Ingrediente: 500 gr de ficat propaspat de pui1 ceapa taiata marunt2-3 catei...
25/10/2024

Ficatei trasi la tigaie cu ceapa si usturoi :

Ingrediente:

500 gr de ficat propaspat de pui
1 ceapa taiata marunt
2-3 catei de usturoi tocati feliute
1 ceasca de apa sau mai bun ar fi vin alb
sare
piper
cimbru sau busuioc uscat
1 lingurita boia de ardei iute

Ficatul de pui spalat si curatat de pielite il tin in lapte pentru cel putin 30 min, astfel se vor elimina toxinele si va fi mai dulce
Incingem uleiul in tigaie si prajim putin ficatul scurs de lapte pentru cateva minute cat sa prinda putina culoare si sa nu mai iasa sange
Adaug ceapa tocata marunt peste ficat si o las sa se inmoaie, adaug si usturoiul, dar avem grija ca usturoiul sa nu se arda pentru ca va da gust amar preparatului
Am condimentat cu cimbru uscat, boia dulce si piper proaspat macinat
Adaugam o cescuta de apa pentru sos, dar mult mai bun ar fi fost niste vin alb, acoperim tigaia cu capac si lasam sa fiarba bine

La final potrivim gustul de sare, nu am adaugat sare mai inainte pentru ca aceasta intareste ficatul.

Se consuma imediat, alaturi de o mamaliguta fierbinte.

Rețetă pastramă de oaie marinată :4-5 kg carne de oaie, fără oase.1 1/2 lingură de sare neiodată, aprox 20-30 gr de sare...
24/10/2024

Rețetă pastramă de oaie marinată :

4-5 kg carne de oaie, fără oase.
1 1/2 lingură de sare neiodată, aprox 20-30 gr de sare
1 lingură de piper proaspăt mărunțit, nu fin
8-12 g cimbru 2-3 linguri
Saramură, marinată pentru Pastramă de Oaie;
1.5 L vin alb demisec
1-1,2 L apă rece
1 lingură de piper boabe
2 linguri de sare, aprox 40-50 g
4-8 g cimbru 1-2 linguri
2-3 cepe medii (roșii)
2-3 ardei iuți
4 căciulii de usturoi, sau după gust

Îndepărtați pielea și excesul de grăsime de pe carnea de oaie. Tăiați carnea în bucăți potrivite.
Presărați sare, piper și cimbru pe fiecare bucată de carne. Lăsați carnea să absoarbă condimentele.

Amestecați vinul cu apa într-un recipient mare. Adăugați sarea, piperul boabe, cimbru, ceapa tăiată în fâșii, ardeiul iute tocat și usturoiul zdrobit (cu coajă).
Puneți carnea în saramură, asigurați-vă că este complet acoperită. Lăsați carnea la marinat în frigider timp de 10 zile, întorcând-o din două în două zile.

Scoateți carnea din saramură și atârnați-o la uscat/zvântat pentru 24 de ore.

După plac, o puteți băga la afumat sau să o preparați pe grătar!

Poftă bună!

Address

119 Commercial Street
Newport
NP201LX

Opening Hours

Monday 10am - 8pm
Tuesday 10am - 8pm
Wednesday 10am - 8pm
Thursday 10am - 8pm
Friday 10am - 8pm
Saturday 10am - 8pm
Sunday 10am - 8pm

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Bucovina Newport Magazin Romanesc posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Bucovina Newport Magazin Romanesc:

Videos

Share


Other Wine, Beer & Spirits Stores in Newport

Show All