Farmaciile Amadeus

  • Home
  • Farmaciile Amadeus

Farmaciile Amadeus Sloganul care ne calauzeste activitatea este: " MEREU APROAPE DE TINE".
(8)

Si-a inceput activitatea in anul 2006 in localitatea Periam, judetul Timis, in cadrul fabricii de palarii LUX PERIAM. In timp compania si-a dezvoltat activitatea deschizand farmacii in localitatile Gottlob in anul 2007, Varias 2008 si in 2012 in localitatile Pesac si Padureni. Acest slogan este bine sustinut de gama variată de produse farmaceutice, dublată de o gama variata de produse cosmetice,

articole pentru copii si de produse preparate de farmaciştii noştri, d**a retete originale si magistrale, păstrând tradiţia farmaciei.

20/12/2017
Intotdeauna trebuie tinut cont de nivelul de umiditate din camera. In perioada de vara, aerul poate sa devina uscat dato...
19/12/2017

Intotdeauna trebuie tinut cont de nivelul de umiditate din camera. In perioada de vara, aerul poate sa devina uscat datorita folosirii aerului conditionat sau datorita razelor de soare puternice, iar in perioada de iarna aerul devine uscat datorita incalzirii incaperilor. Aerul uscat cauzeaza dureri de g*t si determina apariţia alergenilor. Aceasta problema poate fi inlaturata prin montarea unui umidificator in camera copilului.

Umiditatea optima, recomandata de medici, se situeaza intre valorile de 45% si 55%. S-a demonstrat stiintific ca o umiditate de peste 45% reduce semnificativ riscul de gripa sau raceala, in schimb cresterea umiditatii peste 60% faciliteaza dezvoltarea mucegaiului si ciupercilor.

Daca nu detineti un umidificator atunci trebuie sa il cumparati. Dar cm puteti sti care este cel mai potrivit? Sunt mai multe criterii de care trebuie tinut cont, unul dintre acestea este marimea camerei in care il veti plasa, deoarece fiecare tip de umidificator poate produce o anumita cantitate de abur, potrivita pentru o anumita suprafata.

Trebuie multa atentie la corelarea celor doua elemente: suprafata camerei si umiditatea generata de umidificator. De exemplu, alegerea unui umidificator cu aer cald pentru o camera de dimensiuni mici, nu va fi tocmai cea mai inteleapta alegere. De asemenea, folosirea unui singur umidificator intr-o camera cu suprafta prea mare pentru forta lui de a produce aburi, va face ca acesta sa fie mai putin eficient, si datorita distributiei neuniforme.

Un umidificator bun va reusi sa pastreze o umiditate potrivita in incaperi, fiind extrem de util mai ales atunci cand aerul este uscat, aerul uscat usuca mucoasele ceea ce nu este foarte benefic pentru sanatate.

Alegerea celui mai bun umidificator pentru camera copilului este o decizie ce contribuie la dezvoltare copilului precum si la mentinerea sanatatii acestuia. Bebelusii si copiii mici sunt mai sensibili la deficitul de umiditate din atmosfera, si pentru asta exista umidificatoare speciale pentru bebelusi care nu ar trebui sa lipseasca din camera lor.

Acestea sunt recomandate bebelusilor deoarece sistemul lor respirator este fragil si delicat, iar aerul cu umiditate prea mica nu le este prielnic, iar daca li se ofera o atmosfera optima le este protejata sanatatea si intarit sistemul imunitar. Un aer cu umiditatea potrivita ajuta copiii sa respire mai bine, ii protejeaza de alergii si de uscarea mucoasei si a pielii, si chiar daca au probleme cu nasul infundat se vor simti mult mai bine. O umiditate potrivita in camera poate preveni multe probleme precum raceala, gripa, astmul sau alergiile precum si contribuie de asemenea la vindecarea mai rapida a acestora.

Un umidificator cu aer cald (aburi calzi) este recomandat in special pentru zilele friguroase, in special iarna, deoarece acesta prin faptul ca fierbe apa, distruge eventualii agenti patogeni, fiind una dintre solutiile pentru persoanele alergice la mucegai, iar aburul cald (mai ales daca se pun si uleiuri volatile antiseptice), previne racirea copiilor. Un umidificator cu aer cald ajuta si la pastrarea unei temperaturi mai ridicate in camera, reducand astfel cheltuielile de incalzire.

Un alt avantaj important al umidificatoarelor cu aer cald este acela ca sunt mai silentioase decat umidificatoarele cu aer rece, putand fi folosite astfel si noaptea fara sa tulbure somnul bebelusului. Un dezavantaj al acestor aparate ar fi ca este necesara schimbarea mai frecventa a filtrelor (apa calda incurajeaza formarea bacteriilor) si datorita temperaturii ridicate au si o mica doza de pericol.

Avantajul unui umidificator cu aer rece este acela ca poate fi folosit atat pe timp de vara, cat si iarna. Dezavantaj ar fi folosirea lui in timpul iernii, iar daca este racoare in camera creste riscul ca cel mic sa raceasca mai usor, insa o pozitionare conform indicatiilor producatorului si reglarea in functie de dimensiunea camerei se va elimina acest neajuns si se va realiza necesarul de confort. Umidificatoarele cu aer rece pot functiona prin evaporarea apei la trecerea unui curent de aer prin pulverizarea unui jet foarte fin de apa sau cu ajutorul ultrasunetelor. Un alt avantaj al umidificatoarelor cu aer rece este ca pot acoperi suprafete mai mari, in comparatie cu umidificatoarele cu aer cald, ce sunt potrivite pentru suprafete mai mici. Daca nu se foloseste apa distilata, acestea elimina in atmosfera sub forma de praf mineralele si impuritatile din apa, ce se depun pe mobila sub forma de praf, dar acestea ajung si in caile respiratorii ale copilului.

Un umidificator cu ultrasunete ”loveste” apa cu ultrasunete si prin vibratii rapide “separa” apa in picaturi foarte fine care la randul lor sunt eliminate in mediul ambiant cu ajutorul unui ventilator.

Folosirea unui umidificator cu ionizator are avantantajul ca poate reduce cantitatea de praf din camera, datorita faptului ca filtrul ionizat atrage particolele de praf. Aparatele electronice, fumului de tigara si poluarea incarca atmosfera cu ioni pozitivi, ceea ce reprezinta un factor de stres pentru organism, unii percepand aceasta ca o atmosfera apasatoare. Pentru refacerea echilibrului este necesara incarcarea aerului cu ioni neg*tivi (ionizare), ceea ce un astfel de umidicator poate face.

Este important de retinut ca la aceste umidificatoare trebuie utilizata apa distilata si nu apa de la robinet, pentru a proteja umidificatorul de depunerile de calcar, dar si pentru a proteja plamanii bebelusului. De asemenea este indicat ca in camera in care este amplasat umidificatorul sa existe si un termometru si higrometru cu ajutorul caruia sa se poata monitoriza temperatura si umiditatea din camera. Unele umidificatoare le au integrate.

Pentru a preveni proliferatea agentilor patogeni este indicat sa se schimbe zilnic apa din rezervorul acestuia si sa se curete conform indicatiilor producatorului.

Alte criterii de care trebuie tinut cont
capacitatea rezervorului de apa, in general intre 0.5 si 5 litri, in functie de acesta are si o durata de functionare ( 6-12h);
prezenta unui indicator pentru terminarea apei din rezervor;
sistemul de deconectare automata la terminarea apei din rezervor, evitand astfel deteriorarea aparatului sau provocarea unui incendiu;
senzori pentru masurarea umiditatii si temperaturii din camera;
rotirea automata a acestuia poate ajuta la o distributie mai buna a umiditatii;
unele umidificatoare au si un sistem cu raze UV (ultraviolete) pentru distrugerea a 99,9% dintre bacteriile si germenii din apa;
sistem de prevenire a depunerilor de calcar, iar daca modelul ales nu are asa ceva se recomanda folosirea apei distilate (nu apa plata ca aceasta contine minerale) in caz contrar acesta se poate deteriora;
posibilitatea de reglare a cantitatii de apa pulverizata in incapere. Sursa: www.bestkids.ro

Hai fuguta, hai fuguta,                                                                  Lustruim frumos ghetuta,       ...
06/12/2017

Hai fuguta, hai fuguta, Lustruim frumos ghetuta, Si o punem la intrare Sa o umple Mos Nicolae! Cu dulciuri si papusi, Sa- l pandim de d**a usi, Ca-o veni acus, acus!

Maria Mihai, Maria Popescu, Ana-maria Zaberca, Andrada Maria Uşvat, Maria Ardelean, Alexia Maria Paraschivu, Kornya Lore...
15/08/2017

Maria Mihai, Maria Popescu, Ana-maria Zaberca, Andrada Maria Uşvat, Maria Ardelean, Alexia Maria Paraschivu, Kornya Loredana Maria, Mary Maria Mery, Maria Simona Demian, Maria Patru, Izabela-Maria Gurban Ferenczik, Coanca Maria-Felicia, Ana Maria Chis, Simon Maria, Pop Maria, Diana Maria Cireap,Sorana Maria,Maria Tamas, Maria Conachi,Maria Diaconu, Marian Poenaru, Mari Groza, Perneac Mariana, Marinela Corina Stanici, Marinela Colompar, Marian Mayer, Marina Munteanu, Marian Bianca, Marinela Radu, Mariana Haraga, Marinela Voinea, Mariana Dinca, Mary Teodora Ivan, Marian Stanca

Susține sănătatea sistemului digestiv prin asigurarea acidității gastrice normale, protejarea mucoasei gastrice și reduc...
31/05/2017

Susține sănătatea sistemului digestiv prin asigurarea acidității gastrice normale, protejarea mucoasei gastrice și reducerea colonizării stomacului cu Helicobacter pylori.

Îl găsețti disponibil în Farmaciile Amadeus, la cel mai bun preț :)

Helicobacter Pylori, bacteria fara limiteAfecteaza aproximativ 50% din populatia lumii, fapt ce o plaseaza pe locul doi ...
29/05/2017

Helicobacter Pylori, bacteria fara limite

Afecteaza aproximativ 50% din populatia lumii, fapt ce o plaseaza pe locul doi in clasamentul celor mai raspandite infectii bacteriene din lume, d**a caria dentara.

De o rezistenta covarsitoare, Helicobacter Pylori persista toata viata in mediul atat de dur si de acid al stomacului, fiind responsabila de majoritatea bolilor stomacale. Charles Darwin, Alfred Nobel, Napoleon Bonaparte, George Bush, Papa Ioan Paul al II-lea au fost si ei atinsi de aceasta bacterie. Tu esti?

Daca raspunsul este da, atunci trebuie sa stii niste lucruri deosebit de importante. Avand o asemenea arie de raspandire, multe din tarile europene au inceput deja campanii de informare, iar cercetatorii se intrec deja sa descopere solutii miraculoase. Merita efortul, pentru ca o asemenea descoperire ar fi mai mult ca sigur rasplatita cu un Nobel.

Cum se transmite Helicobacter Pylori?

Interuman. Prin respiratie, prin sarut, prin folosirea aceleiasi toalete, acelorasi haine, cuverturi, prin apa contaminata, prin absenta unor masuri de igiena esentiale cm ar fi spalatul pe maini.

O data fixata in stomac, ea continua sa se raspandeasca pe toata durata vietii, uneori fara sa fie observata si fara sa determine consecinte neg*tive asupra sanatatii persoanei infectate.

De cele mai multe ori insa, H. Pylori provoaca o inflamatie cronica a stomacului numita gastrita cronica, afectiune ce evolueaza lent si persista toata viata, daca nu este tratata. Aceasta se poate transforma treptat, de-a lungul a mai mulor ani, in ulcer sau chiar cancer.

Studiile au aratat ca la nivelul stomacului, H. Pylori este responsabila de 7 cazuri de ulcer din 10, iar la nivelul duodenului, de 9 cazuri din 10. Mai mult, medicamentele care sunt administrate uneori impotriva infectiei - cm ar fi anti-inflamatoarele nesteroidiene sau aspirina - nu fac altceva decat sa creasca riscul de ulcer sau de sangerari.

Raspandire Helicobacter Pylori

In ceea ce priveste cancerul, cifrele sunt ingrijoratoare. H. Pylori este prima bacterie implicata in dezvoltarea unei forme de cancer si, incepand cu anul 1994, Agentia Internationala de Cercetarea Cancerului a clasat-o drept agent cancerigen de gradul I.

In prezent, cercetatorii estimeaza ca este responsabila de cazurile de cancer gastric intr-o proportie de 60-90%. In Franta, aceasta bacterie omoara anual un numar egal de oameni precum accidentele rutiere.

Totusi, nu trebuie sa va panicati, pentru ca studiile arata in acelasi timp ca din totalitatea persoanelor infectate, doar 1-3% vor dezvolta ulterior cancer. E nevoie de multi ani ca afectiunea sa ajunga la acest ultim stadiu si de influenta a mai multor factori precum: predispozitia genetica, fumatul, consumul mare de sare, saramurile consumate in cantitati exagerate, carnea rosie, pestele afumat, expunerea la nitrati si nitriti.

Ce mai poate provoca Helicobacter Pylori

H. Pylori se face vinovata si de respiratia urat mirositoare. Ultimele cercetari au dovedit ca aceasta bacterie traieste si in gurile persoanelor infectate, unde se asociaza cu alte bacterii, cauzand halitoza sau mirosul neplacut al gurii.

In prezent, cercetatorii cauta metode pe cat de revolutionare, pe atat de accesibile, data fiind aria larga de raspandire a bacteriei. O ultima descoperire in domeniu se axeaza pe faptul ca H. Pylori rezista si afecteaza mucoasa stomacului cu ajutorul unei proteine numite ureaza.

Astfel, un grup de cercetatori japonezi a creat un iaurt ce contine anticorpi pentru aceasta proteina, dezarmand intr-o oarecare masura bacteria ucigasa.

Pilates in sarcinaPilates este un tip de antrenamemt fizic recomandat gravidelor, deoarece intareste organismul si il aj...
28/05/2017

Pilates in sarcina

Pilates este un tip de antrenamemt fizic recomandat gravidelor, deoarece intareste organismul si il ajuta sa fie mai flexibil, preg*tindu-l pentru nastere. Insa acest sport nu poate fi facut in orice conditii atunci cand esti gravida. Iata care sunt avantajele Pilates-ului in sarcina, de ce reguli trebuie sa tii cont si ce precautii trebuie sa iti iei cand te hotarasti sa urmezi astfel de antrenamente!

Beneficii ale exercitiilor Pilates in sarcina

Pe masura ce burtica ta creste, zonele abdominala si pelviana sunt supuse unei presiuni puternice, fiind nevoite sa sustina toata greutatea fatului. Ligamentele se pot intinde mai mult decat de obicei si pot fi afectate usor de presiunea pe care sarcina o pune asupra lor.

Exercitiile de Pilates vizeaza exact zona pelvina, abdomenul inferior, in general burtica, si ajuta la intarirea mu**hilor acestor zone, dar si a articulatiilor. Activeaza si lucreaza cele mai profunde grupe de mu**hi, necesare pentru a mentine stabilitatea pelvisului si flexibilitatea spatelui, extrem de solicitate in sarcina.

Un lucru benefic pentru sarcina este ca multe dintre exercitii sunt facute folosindu-se mainile si picioarele. Atunci cand adopti astfel de pozitii, preiei o parte a presiunii pe care burtica in crestere o pune asupra spatelui si pelvisului, ceea ce iti ofera cateva momente de respiro si te face sa te simti mai confortabil.

In primul trimestru de sarcina, esti invadata de tot felul de simptome neplacute - greturi, ameteli, dureri de cap, schimbari bruste de dispozitie etc. Se pare ca exercitiile de Pilates ar putea avea un efect pozitiv din acest punct de vedere, contribuind la diminuarea acestora.

In plus, se pare ca spre sfarsitul sarcinii, Pilates-ul ajuta fatul sa se pozitioneze cat mai corect pentru momentul nasterii.

Riscuri ale Pilatesului in sarcina

Atat timp cat exercitiile sunt facute sub supravegherea atenta a unui specialist antrenat in Pilates si cu specializare pe lucrul cu gravide, vei fi in siguranta. Cu toate acestea, este important sa stii ca exista cateva dezavantaje sau riscuri care pot aparea.

Riscurile apar atunci cand esti predispusa din punct de vedere medical la complicatii sau cand exagerezi cu efortul fizic. In cazul in care depui prea mult efort sau faci exercitii prea grele, sau nerecomandate, care presupun tinerea respiratiei, exista riscul ca simptomele de sarcina sa se accentueze. In plus, risti sa ai ameteli, varsaturi si sa suferi de deshidratare, simptome periculoase pentru gravide.

Riscurile cele mai mari pot aparea la inceputul sarcinii, cand poti experimenta hipertensiune arteriala, sangerari vaginale abundente, cheaguri de sange sau contractii uterine, care pot semnala prezenta unor complicatii.

Nu face exercitii care te pun sa stai pe burta, in special din al doilea trimestru de sarcina, pentru a nu pune sanatatea fatului in pericol. Odata cu cresterea burticii, trebuie sa recurgi la exercitii care presupun pozitii simple, de stat in pozitie turceasca, cu sprijin in maini si picioare, pentru a nu pune presiune pe burta.

Precautii pentru Pilates in sarcina

Siguranta ta si a fatului sunt cele mai importante cand vine vorba de sportul in sarcina si sunt primele masuri de precautie pe care trebuie sa le iei.

In momentul in care te hotarasti sa urmezi un antrenament de Pilates, este important sa ceri mai intai sfatul medicului care are grija de sarcina ta. Daca organismul si starea medicala nu iti permit efortul fizic sau daca ai o sarcina cu risc, nu vei putea urma clasele de Pilates.

Nu te apuca sa faci exercitii d**a recomandarile prietenilor, filmulete de pe internet sau din reviste. Mergi la o sala de fitness care are programe de Pilates si alege-ti un instructor. Verifica daca este atestat sa lucreze cu femei insarcinate si daca are cunostinte medicale suficiente pentru a putea observa eventualele probleme si a-ti acorda primul ajutor, in caz de nevoie.

Instructorul va avea grija sa organizeze sedinte de antrenament compatibile cu starea in care te afli, pentru a nu te extenua si pentru a nu risca sa faci exercitii care ti-ar putea periclita sarcina.

Articol preluat copilul.ro

Infant UNO Solutie pentru igiena auricularaRecomandat de Societatea Română de Pediatrie
25/05/2017

Infant UNO Solutie pentru igiena auriculara
Recomandat de Societatea Română de Pediatrie

Profită acum de suuuuper oferta disponibilă exclusiv în Farmaciile Amadeus, 3 cutii la preț de una!
22/05/2017

Profită acum de suuuuper oferta disponibilă exclusiv în Farmaciile Amadeus, 3 cutii la preț de una!

Dureri abdominale la copiiIn mod sigur trebuie chemat medicul pentru orice durere abdominala care dureaza mal mult de 1 ...
19/05/2017

Dureri abdominale la copii

In mod sigur trebuie chemat medicul pentru orice durere abdominala care dureaza mal mult de 1 ora, fie ca este severa, fie ca nu. Sunt zeci de motive pentru aparitia ei, dintre care unele serioase, altele mai putin.

Medicii au experienta necesara pentru a face deosebirea intre diferitele tipuri de dureri abdominale si pot stabili tratamentul corect. Parintii au tendinta sa traga imediat concluzia ca e de vina un aliment consumat de copil sau apendicita.

De fapt, nici una dintre acestea nu este o cauzii frecvent intalnita in practica. in ce priveste alimentatia, copiii pot manca de obicei lot felul de alimente ciudate sau cantitati exagerate dintr-un aliment obisnuit, fara sa faca indigestie.

Inainte de a chema medicul luatii copilului temeperatura. Tratamentul cel mai eficient pana la sosirea medicului este sa asezati copilul in pat si sa nu ii dati nimic de mancare. Daca ii este sete, puteti sa ii dati putina apa.

In primele saptamani de viata, durerile abdominale sunt cel mai des produse din cauza colicilor sau indigestiei. Daca copilul are dureri, vomita si este agitat trebuie chemat medicul.

D**a varsta de un an, cea mai frecventa cauza de dureri abdominale este debutul unei boli (precum guturaiul, gripa, faringita) mai ales daca sunt acompaniate de febra. Este vorba doar de un semn ca boala afecteaza si intestinele ca si alte parti ale organismului. Din acelasi motiv, aproape orice infectie poate produce la debut si varsaturi, diaree sau constipatie.Un copil mic se poate plange ca il doare burta, cand de fapt are gripa, vomitand la scurt timp d**a ce s-a plans de aceste dureri.

Constipatia

Constipatia este alta cauza frecventa de dureri abdominale. Poate fi prelungita, cu crampe dureroase la eliminarea materiilor dar poate fi si brusca si foarte dureroasa. Durerea este de regula mai accentuata d**a mese. Poate aparea in timpul procesului de formare a deprinderilor leg*te de folosirea olitei sau toaletei. Constipatia apare si la copii mai mari atunci cand aportul de lichide este diminuat sau din cauza numeroaselor activitati pe care le are de facut, copilul "uita" sa mearga la toaleta.
Exista diferite feluri de infectii ale tractului digestiv care pot provoca dureri abdominale, combinate uneori cu varsaturi sau diaree. Termenul medical folosit pentru acestea este "gastroenterita acuta". Pot fi produse de unele virusuri sau bacterii. Boala trece, cel mai adesea de la un membru al familiei la altul, fiind uneori acompaniata de febra.

Simptome

Simptomele toxiinfectiilor alimentare sunt de obicei dureri abdominale, varsaturi, diaree, acompaniate uneori de febra sau frisoane. Starea generala este alterata. Toti cei care au consumat din alimentul contaminat vor face boala in acelasi timp (in forme mai usoare sau mai severe, il functie de rezistenta organismului si cantitatea de aliment consumat) spre deosebire de gastroenterite unde boala se transmite de la o persoana la alta din familie, succesiv. Medicul trebuie totdeauna consultat daca suspectati producerea unei toxiinfectii alimentare.
Copiii cu probleme de alimentatie au adesea dureri abdominale cand se aseaza la masa sau d**a ce au mancat putin. Parintii cred ca aceste dureri abdominale sunt un pretext pentru a refuza sa manance, dar bietii copii au dureri puternice de stomac. Tratamentul lor consta in incercarea parintilor de a face perioadele de masa cat mai agreabile pentru copil.
Exista si alte cauze, mai rar intalnite, care pot provoca dureri abdominale: meteorism (gaze intestinale), alergii, inflamatii ale ganglionilor limfatici abdominali, tulburari renale si asa mai departe, d**a cm puteti usor sa va dati seama, un copil cu dureri abdominale (acute si severe sau cronice si usoare) trebuie sa fie examinat atent de medic.

Varsaturi si diaree

Pot duce la pierderi de lichide care provoaca deshidratarea organismului. Cel mai des, afecteaza doar sugarii si copiii mici, la care rezervele de apa sunt mai mici si care nu pot, la fel ca adultii sau copiii mai mari sa bea singuri atunci cand se simt deshidratati si bolnavi.
Exista unele semne de deshidratare pe care puteti sa le verificati: urinat redus (mai rar decat la 6 - 8 ore), ochi uscati, plans fara lacrimare, ochi incercanati si afundati in orbite, buze si gura uscate, chiar crapate. In cazul in care copilul dumneavoastra prezinta semne de deshidratare, trebuie chemat medicul sau trebuie mers la spital cat mai repede.

Durerile abdominale nevrotice

Copiii care isi fac multe griji din diferite motive pot avea dureri abdominale mai ales in jurul orei de masa. Ganditi-va la copilul care e agitat fiindca trebuie sa mearga la scoala in toamna aceasta si, in loc de pofta de mancare la micul dejun, are dureri abdominale; sau la copilul care se simte vinovat pentru ceva ce parintii nu au descoperit inca. Tot felul de emotii, de la frica la placere, pot fi o cauza de afectare a tubului digestiv. Ele pot provoca nu numai dureri abdominale, ci si varsaturi, diaree sau constipatie. Durerea in aceste cazuri e indepartarea lor. Doctorii au studiat aceste dureri si le-au denumit "sindromul durerilor abdominale recurente". Este important sa va dati seama ca durerea resimtita de copil e reala, nu moft sau scuza.

Sursa: www.copilul.ro

Profita acum de MEGA REDUCEREA disponibila exclusiv in Farmaciile Amadeus, pentru   Ultra – Picaturi pentru lubrifierea ...
15/05/2017

Profita acum de MEGA REDUCEREA disponibila exclusiv in Farmaciile Amadeus, pentru Ultra – Picaturi pentru lubrifierea ochilor!

Poluarea, orele petrecute in fata calculatorului, oboseala, afecteaza sanatatea ochilor provocand inrosiri, iritatii, senzatiile de arsura sau intepaturi, uscarea ochilor, senzatia de “nisip in ochi” etc. Systane Ultra picaturi oftalmice lubrifiante se adreseaza tratarii si ameliorarii simptomelor de ochi uscati, oferind protectie extinsa si aducand starea de confort la timp foarte scurt de la utilizare. Systane Ultra, picaturi oftalmice lubrifiante, contine un sistem polimeric unic cu efect lubrifiant si de gelificare care se adapteaza pH-ului filmului lacrimal al fiecarui individ.

Lacrimile artificiale Systane Ultra pot fi folosite de cate ori este nevoie pe parcursul unei zile: agitati flaconul, administrati picaturile si clipiti de cateva ori. Daca purtati lentile de contact folositi picaturile inainte de introducerea acestora.

Astăzi vă recomandăm relaxare din plin :) Pentru o viață cât mai sănătoasă!
14/05/2017

Astăzi vă recomandăm relaxare din plin :) Pentru o viață cât mai sănătoasă!

Sindromul de ochi uscat (keratoconjunctivita)Sindromul ochiului uscat (sindromul sica) apare ca urmare a unei lubrifieri...
13/05/2017

Sindromul de ochi uscat (keratoconjunctivita)

Sindromul ochiului uscat (sindromul sica) apare ca urmare a unei lubrifieri si umidificari insuficiente a ochiului.

Cauzele sindromului de ochi uscat:

Pot fi atmosfera uscata, vant, praf, utilizarea de lentile de contact, utilizarea excesiva a calculatorului, chirurgie refractiva ( metodele mai ivechi PRK sau LASIK ) afectiuni ale pleoapelor, ca parte a procesului de imbatranire, secundar utilizarii unor medicamente (antialergice, antidepresive, anticonceptionale, multivitamine) sau secundar unor afectiuni generale autoimune (lupusul, Sindrom Sjogren), afectiuni tiroidiene, tratamente hormonale.

Sindromul de ochi uscat - simptome:

Iritatie permanenta a portiunii anterioare a ochiului care determina o inflamatie manifestata prin prurit, senzatie permanenta de uscaciune.

Diagnosticul de sindromul de ochi uscat:

Diagnosticarea se face de catre medicul oftalmolog biomicroscopic si cu ajutorul testului Schirmer. Trebuie o colaborare interdisciplinara (endocrinologie, reumatologie).

Tratamentul sindromului de ochi uscat:

Administrarea unor suplimente de lacrimi artificiale , pluguri pentru a obstrua punctele lacrimale, administrarea unor medicamente speciale.

Cel mai important este stabilirea cauzelor (daca este cauzat de o afectiune generala sau doar local).

Articol preluat csid.ro

Vă prezentăm ultimii câștigători ai campaniei ¨Sănătatea casei tale¨. Felicitări tuturor celor care au participat și vă ...
11/04/2017

Vă prezentăm ultimii câștigători ai campaniei ¨Sănătatea casei tale¨. Felicitări tuturor celor care au participat și vă mulțumim pentru încrederea voastră!

Campania " Verificarea Glicemiei si Tensiunii" continua! Vino in Farmaciile Amadeus si verifică GRATUIT nivelul glicemie...
07/04/2017

Campania " Verificarea Glicemiei si Tensiunii" continua! Vino in Farmaciile Amadeus si verifică GRATUIT nivelul glicemiei tale si tensiunii arteriale! Primesti Cadou carnetelul " Sanatatea ta!"

28/03/2017
Weekend plăcut să aveți:)
26/03/2017

Weekend plăcut să aveți:)

Ameliorarea asteniei sau oboselii de primavaraPrimavara este sezonul in care majoritatea oamenilor se simt slabiti si ob...
25/03/2017

Ameliorarea asteniei sau oboselii de primavara

Primavara este sezonul in care majoritatea oamenilor se simt slabiti si obositi. Lipsa de energie, ameteala, tensiunea musculara si lipsa poftei de mancare, sunt doar cateva dintre simptomele asteniei sau oboselii de primavara.

Astenia poate provoca si alte manifestari cm ar fi pierderi de memorie, transpiratie si senzatie generala de disconfort. Lipsa luminii soarelui din timpul iernii si nivelul scazut de activitate fizica sunt doar cativa dintre factorii care stau la baza oboselii de primavara.

Dieta necorespunzatoare, care nu furnizeaza organismului suficiente vitamine si minerale dar si alte elemente importante pentru buna functionare a acestuia, este o alta cauza a aparitiei acestei stari neplacute.

O dieta echilibrata, indiferent de anotimp, este foarte importanta. Daca se consuma multe alimente grase si carbohidrati si nu sunt incluse in meniu suficiente legume si fructe, exista riscul ca oboseala sa fie destul de accentuata. Incercati sa limitati consumul de grasimi si zaharuri si sa cresteti consumul de fibre.

De fapt, oboseala sau astenia de primavara poate fi chiar un simptom al unor boli grave. De exemplu, daca o persoana se simte obosita si acumuleaza in greutate poate avea probleme cu glanda tiroida. Acesta este motivul pentru care starea de epuizare din timpul primaverii poate semnala o problema foarte grava, deoarece combinatia cu alti factori poate determina aparitia unor probleme de sanatate si chiar a decesului.

Daca va simtiti somnorosi in mod constant si aveti o stare proasta de spirit, motivul cel mai probabil ar putea fi un deficit de fier in organism. Fierul joaca un rol foarte important in formarea hemoglobinei si este foarte util pentru sistemul imunitar. Doza zilnica recomandata de fier pentru un adult este de aproximativ 15 mg.

Mai precis, expertii recomanda 10 mg pentru barbati si 18 mg pentru femei. Fierul este absorbit mai bine de catre organism in cazul in care cantitatea de vitamina C din organism se incadreaza in limite normale. Laptele si produsele lactate contin cantitati reduse de fier.

Manifestarile care preced astenia sau oboseala de primavara sunt:
- stare de extenuare si epuizare diferita, zi de zi
- slabiciune prelungita
- lipotomie
- miscarile par sa necesite un efort suplimentar
- efortul intelectual este mult mai obositor decat in mod obisnuit
- ameteli usoare
- incertitudie in anumite miscari
- stare de tremur interior
- stare de nervozitate
- tristete inexplicabila
- iritabilitate
- lipsa poftei de mancare
- unele pierderi de memorie
- scaderea tensiunii arteriale
- vitalitate scazuta
- lipsa de interes sexual
- dureri de cap si stare generala de rau
- slabiciune generala, indiferent de efort
- oboseala

Detalii suplimentare puteti citi accesand http://www.sfatulmedicului.ro/Oboseala-cronica/ameliorarea-asteniei-sau-oboselii-de-primavara_10106

Cu o compoziție unică,   se recomandă pentru protejarea celulelor hepatice față de efectul nociv al substanțelor toxice ...
23/03/2017

Cu o compoziție unică, se recomandă pentru protejarea celulelor hepatice față de efectul nociv al substanțelor toxice (substanțe medicamentoase, alcool, aditivi alimentari, fum de țigară) precum și pentru funcționarea normală a ficatului. Profită de cel mai bun preț doar în Farmaciile Amadeus!

Soluția perfectă în intoleranța la lactoză, acum în ofertă specială în Farmaciile Amadeus, 1+1 cadou!
20/03/2017

Soluția perfectă în intoleranța la lactoză, acum în ofertă specială în Farmaciile Amadeus, 1+1 cadou!

Intoleranta la lactozaIntoleranta la lactoza este cea mai frecventa forma de deficit enzimatic intestinal, afectand toat...
18/03/2017

Intoleranta la lactoza

Intoleranta la lactoza este cea mai frecventa forma de deficit enzimatic intestinal, afectand toate categoriile de varsta. Enzima deficitara este lactaza, care in mod normal, la nivelul marginii in perie din intestin, produce hidroliza lactozei din lapte.

Lactoza care nu este digerata pana la galactoza si glucoza in intestinul subtire, trece in colon unde este fermentata sub influenta bacteriilor de la acest nivel. Se pare ca aproximativ 70% din populatia adulta este deficienta in lactaza, ceea ce a sugerat ca aceasta este starea normala.

Variatii: Exista deficite congenitale (rare) de lactaza, ce se manifesta in perioada de nou nascut. Intoleranta la lactoza poate fi secundara unor infectii virale sau bacteriene intestinale sau altor boli care lezeaza epiteliul intestinal (boala Crohn,boala celiaca). Cea mai frecventa forma este cea datorata hipolactaziei (reducerea activitatii lactazei d**a intarcare).

Cauze: Deficitul de lactaza, care poate fi primar (genetic) sau secundar (altor afectiuni ale intestinului subtire).

Factori de risc: Malabsorbtia lactozei este mai frecventa la anumite populatii (asiatici, sudamericani, africani). Intoleranta la lactoza apare de obicei d**a intarcare, incidenta este scazuta la copii sub 6 ani, apoi incidenta creste, avand un varf intre 10-16 ani.

Cai de trasmitere: Genetica (pentru deficitul primar de lactoza).

Simptomele intolerantei la lactoza

- diaree,
- dureri abdominale,
- flatulenta,
- balonare

Simptomele apar din cauza lactozei nedigerate ce ramane in intestin si actioneaza osmotic,atragand apa in intestin si este fermentata de bacteriile intestinale,generand diferiti acizi organici si gaze precum bioxid de carbon si hidrogen.

Tratamentul pentru intoleranta la lactoza

Se refera in principal la modificarea alimentatiei. Simptomele sunt ameliorate prin reducerea consumului de alimente bog*te in lactoza. O dieta complet fara lactoza nu este oblig*torie.

Majoritatea pacientilor cu intoleranta la lactoza pot consuma cantitati mici de lactoza (

Address


Opening Hours

Monday 08:00 - 19:00
Tuesday 08:00 - 19:00
Wednesday 08:00 - 19:00
Thursday 08:00 - 19:00
Friday 08:00 - 19:00
Saturday 09:00 - 14:00

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Farmaciile Amadeus posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Opening Hours
  • Alerts
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Convenience Store?

Share